STERILITET ŽENE I MUŠKARCI


GINEKOLOŠKO - AKUŠERSKA NEGA


Ordinacija "GOJNIĆ-DUGALIĆ" nudi usluge vašim potrebama

Predstavlja definitivno stanje nemogućnosti spontanog začeća trudnoće. Infertilitet predstavlja stanje privremene nemogućnosti spontanog začeća trudnoće. O primarnom infertilitetu govorimo kad nije nijednog trenutka bilo spontanog začeća trudnoće iako se pokušavalo sa ciljanim odnosima barem godinu dana, dok o sekundarnom infertilitetu govorimo kad je prethodno pacijentkinja imala spontano nastalu trudnoću ili porođaj, ali unazad godinu dana uz ciljane odnose ne dolazi do drugog stanja. I infertilitet i sterilitet su u modernoj medicini rešivi, uz prethodno dijagnostikovanje uzroka, kao potom i uz biranje adekvatnog tretmana.

Otkrivanje uzorka

Otkrivanje uzorka
Otkrivanje uzorka

Pazljivim uvidom u kompletno stanje zdravlja zene i muskarca mogu se naci uzroci steriliteta. Neki problemi zahtevaju lecenje koje ce obezbediti spontano zacece. Ginekolog sprovodi precizne analize kompletnog reproduktivnog sistema, ispitivanja i lecenja specificnih infekcija, odredjivanja hormonalnih disblansa i terapija, provere stanja prolaznosti jajovoda kao i izgleda i kvaliteta unutrasnjosti materice gde se embrion treba “ugnjeziditi”. Pored toga ginekolog mora kao i svaki uze strucni lekar imati moc da sagleda organizam kao celinu. Uz individualni pristup svakom pacijentu, postovanje savremenih pristupa medicini. Uz ispitivanje stanja zene, neophodno je i ispitivanje partnera. Samo se tim pristupom moze obezbediti i uspeh moguce i spontanog zaceca ali i pravi izbor vrste i nacina vantelesne oplodnje

Način za najboljim načinom ostvarivanja trudnoće

Način za najboljim načinom ostvarivanja trudnoće
Način za najboljim načinom ostvarivanja trudnoće

Nije svakom paru, svakoj individui problem na istom nivou procesa ostvarenja zaceca. Naci pravi uzrok je laksi put do brzeg i kvalitetnijeg resenja.
Tako se izbegavaju postupci koji organizam zene izlazu ponovljenim “stresovima” . To je jedan od nacina da se izbegnu komplikacije po zdravlje zene. U isto vreme kvalitet odnosa partnera i prosirenje porodice potomstvom se obezbedjuje elegantnije i efikasnije.

Priprema i sprovođenje insiminacije

Priprema insiminacije i sprovođenje
Priprema i sprovođenje insiminacije

Jedan od nacina ostvarenja potomstva. Zahteva preciznu pripremu oba partnera. Proceduru u kojoj ucestvuje i specijalista pripreme muskog semena, kao i jednokratnu i sterilni opremu.

Priprema za IVF VTO

Priprema za IVF VTO
Priprema za IVF VTO

Pozeljno je sprovesti kako je receno ali i pravovremeno. Tako se obezbedjuje vreme za lecenjem odredjenih patologija i stabilizovanjem stanja organizma. Ne sme se zanemariti cinjenica da u praksi ponekad odabir medikamenta bude adekvatan ali ne i doza tako da “nedorecenost” lecenja moze dati nepovoljan rezultat kao da nije ni zapoceto.